Tom Kha Gai polévka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
thajská a silně návyková polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
774 KJ
sacharidy
24 g
bílkovina
16 g
cukry
4 g
tuky
2 g
draslík
454 mg
fosfor
81 mg
sodík
50 mg
vápník
41 mg
hořčík
36 mg
cholesterol
29 mg
mangan
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g kuřecí prsa
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 400 ml kokosového mléka
  • 150 g žampionů
  • 40 g galangalu (podobný zázvoru)
  • 2 chilli papričky
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 15 g limetkových listů (kafírové listy mohou být sušené. cca 5.ks )
  • 10 g citronové trávy ( 3.ks)
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíce limetky
  • trocha koriandru
  • 2 jarní cibulky
  • 1 limetka

Postup:

  1. Kuřecí vývar smícháme s kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
  2. Zatím nakrájíme kuřecí prsa přes vlákno na tenké nudličky.
  3. Oloupaný galangal nakrájíme na tenká kolečka a nasekáme na drobné kostičky,je mnohem tvrdší než zázvor.
  4. Nakrájené maso, galangal, limetkové listy, rozmáčknutou chilli papričku a citronovou trávu mírně naklepanou vložíme do vývaru.
  5. Vaříme při snížené teplotě 15 minut, přidáme žampiony nakrájené na plátky, rybí omáčku, cukr a ještě 5 minut povaříme.
  6. Vyndáme citronovou trávu, limetkové listy, dochutíme limetkovou šťávou a podle chuti můžeme přidat rybí omáčku a cukr.
  7. Podáváme posypané nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Zvlášť na mističce podáváme měsíčky limetky a nasekanou chilli papričku.

  8. Tuhle skvělou polévku vařím určitě 3 x za měsíc, je rychlá zdravá a dobrá.
  9. Někdy, když nemám zrovna chuť na maso nahradím kuřecí prsa hlívou ústřičnou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.