Tom Kha Gai polévka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 774 KJ
- sacharidy
- 24 g
- bílkovina
- 16 g
- cukry
- 4 g
- tuky
- 2 g
- draslík
- 454 mg
- fosfor
- 81 mg
- sodík
- 50 mg
- vápník
- 41 mg
- hořčík
- 36 mg
- cholesterol
- 29 mg
- mangan
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 g kuřecí prsa
- 500 ml kuřecí vývar
- 400 ml kokosového mléka
- 150 g žampionů
- 40 g galangalu (podobný zázvoru)
- 2 chilli papričky
- 4 lžíce rybí omáčky
- 15 g limetkových listů (kafírové listy mohou být sušené. cca 5.ks )
- 10 g citronové trávy ( 3.ks)
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíce limetky
- trocha koriandru
- 2 jarní cibulky
- 1 limetka
Postup:
- Kuřecí vývar smícháme s kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
- Zatím nakrájíme kuřecí prsa přes vlákno na tenké nudličky.
- Oloupaný galangal nakrájíme na tenká kolečka a nasekáme na drobné kostičky,je mnohem tvrdší než zázvor.
- Nakrájené maso, galangal, limetkové listy, rozmáčknutou chilli papričku a citronovou trávu mírně naklepanou vložíme do vývaru.
- Vaříme při snížené teplotě 15 minut, přidáme žampiony nakrájené na plátky, rybí omáčku, cukr a ještě 5 minut povaříme.
- Vyndáme citronovou trávu, limetkové listy, dochutíme limetkovou šťávou a podle chuti můžeme přidat rybí omáčku a cukr.
-
Podáváme posypané nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Zvlášť na mističce podáváme měsíčky limetky a nasekanou chilli papričku.
- Tuhle skvělou polévku vařím určitě 3 x za měsíc, je rychlá zdravá a dobrá.
- Někdy, když nemám zrovna chuť na maso nahradím kuřecí prsa hlívou ústřičnou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Paprikáš
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Zapečený plněný baklažán
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.