Těstovinové mušle s masovou náplní
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4727 KJ
- sacharidy
- 87 g
- tuky
- 59 g
- bílkovina
- 53 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 681 mg
- fosfor
- 448 mg
- vápník
- 196 mg
- hořčík
- 147 mg
- cholesterol
- 113 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g těstovin conchiglioni (velké mušle)
- 500 g vepřového masa
- 150 ml vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 lžičku mleté sladké papriky (zauzené )
- sůl
- 30 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíci hladké mouky
- hrst bazalky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce ořechů
- 2 lžíce olivového oleje
bazalkové pesto
Postup:
- Nejprve dáme vařit dostatek vody na těstoviny a zatím umeleme očištěné maso (můžeme koupit mleté).
- Když se voda vaří, přidáme sůl a vložíme mušle.
- Vaříme dle pokynů na obalu a dáme pozor, abychom je nepřevařili, musí být na skus 13 minut.
- Než se mušle uvaří nakrájíme zeleninu na drobno a dáme restovat do pánve na olivový olej asi 5 minut.
- Přidáme maso, promícháme, osolíme, okořeníme ( kdo má rád přidá špetku chilli) a podlijeme vývarem.
- Poprášíme trošku moukou,promícháme, necháme vývar vyvařit a stáhneme stranou.
- Předehřejeme troubu na 180° C.
- Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a pomocí lžíce naplníme masovou směsí.
- Zapékací misku s víkem lehce vymažeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněné mušle.
- Zakryté víkem dáme do trouby na 10-12 minut a zatím uděláme bazalkové pesto (pokud jsme nekoupili hotové).
- Opláchnuté, osušené lístky bazalky, směs oříšků, česnek a olivový olej. Rozmixujeme dohladka a máme pesto hotové.
- Zapečené mušle vyndáme z trouby, na každou dáme lžičkou pesto a podáváme posypané parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s lososem a rukolou
Hřejivá veganská dýňová polévka
Bramborový gratin
Soba nudle se zeleninou a houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.