Kuřecí plátek s pečenou červenou řepou a česnekem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2077 KJ
- sacharidy
- 36 g
- bílkovina
- 31 g
- tuky
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 4 g
- draslík
- 1,313 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 280 mg
- vápník
- 198 mg
- sodík
- 160 mg
- hořčík
- 117 mg
- cholesterol
- 116 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kuřecího masa (prsníc řízků )
- 250 g červený řepy ( předvařená )
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř ( sedmi druhů)
- 200 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Kuřecí prsa očistíme , osolíme a opepříme hrubým pepřem sedmi druhů ( není podmínkou )
- Necháme chvíli odpočinout.
- Mezi tím si červenou řepu , kterou jsme zakoupili již předvařenou , nařízneme do kříže.
- Řepu osolíme , opepříme , do zářezů vložíme na plátky nakrájený česnek a bobkový list .
- Polijeme olivovým olejem a dáme do trouby zapéct cca 10 až 15 minut, dle velikosti řepy.
- Brambor napůl uvařený jsem přidal k řepě pěkně opéct.
- A v tu chvíli začnem pomalu péct kuřecí maso na olivovým oleji z každý strany cca 7.minut.
- Naservírujeme a ještě pokapeme řepu olivovým olejem .
- Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Domácí pečená banánová granola
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.