Kuřecí plátek s pečenou červenou řepou a česnekem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Řepa a česnek - vitamínová bomba

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2077 KJ
sacharidy
36 g
bílkovina
31 g
tuky
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
8 g
vláknina
4 g
draslík
1,313 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
280 mg
vápník
198 mg
sodík
160 mg
hořčík
117 mg
cholesterol
116 mg
železo
6 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa (prsníc řízků )
  • 250 g červený řepy ( předvařená )
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř ( sedmi druhů)
  • 200 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Kuřecí prsa očistíme , osolíme a opepříme hrubým pepřem sedmi druhů ( není podmínkou )
  2. Necháme chvíli odpočinout.
  3. Mezi tím si červenou řepu , kterou jsme zakoupili již předvařenou , nařízneme do kříže.
  4. Řepu osolíme , opepříme , do zářezů vložíme na plátky nakrájený česnek a bobkový list .
  5. Polijeme olivovým olejem a dáme do trouby zapéct cca 10 až 15 minut, dle velikosti řepy.
  6. Brambor napůl uvařený jsem přidal k řepě pěkně opéct.
  7. A v tu chvíli začnem pomalu péct kuřecí maso na olivovým oleji z každý strany cca 7.minut.
  8. Naservírujeme a ještě pokapeme řepu olivovým olejem .
  9. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.