Salát s krevetkami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
lehká a zdravá večeře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
803 KJ
bílkovina
13 g
tuky
11 g
sacharidy
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
sodík
155 mg
draslík
142 mg
fosfor
133 mg
vápník
121 mg
cholesterol
79 mg
hořčík
65 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 100 g krevet (malé předvařené)
  • 125 g směs listových salátů
  • 20 g mungo semínek (naklíčené)
  • ředkvičky
  • 1 lžíce majonézy
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předvařené krevetky namočíme na 10-15 minut do směsi vína a 1 lžičky citronové šťávy, osolíme a opepříme.
  2. Smícháme olivový olej, 1 lžičku citronové šťávy, sůl a pepř na zálivku.
  3. Na talíř dáme směs salátů, pokapeme zálivkou a posypeme vymačkanými krevetkami.
  4. Navrch přidáme majonézu, klíčky semínek a podáváme s tmavým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.