Fazole s chorizem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2158 KJ
- sacharidy
- 41 g
- bílkovina
- 26 g
- tuky
- 22 g
- cukry
- 14 g
- vláknina
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 279 mg
- fosfor
- 100 mg
- vápník
- 70 mg
- hořčík
- 35 mg
- železo
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g sterilované červené fazole
- 400 g sterilované bílé fazole
- 400 g sterilovaných rajčat
- 200 g chorizo
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce uzené papriky
- 2 snítky tymiánu (čerstvého)
- 2 snítky oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- chilli paprička
- 1 lžička cukru
Postup:
- Nejprve si všechny suroviny připravíme, neboť uvaříme do 15 minut.
- Oba druhy fazolí slijeme a necháme na sítku okapat.
- Sterilovaná rajčata jsou lepší než syrová, protože zrají na slunci a jsou plné chuti.
- Ve Wok pánvi nebo hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli a česnek, který nejprve plochým nožem rozmáčkneme.
- Přidáme krájené chorizo, opečeme, přisypeme uzenou papriku, kterou necháme rozvonět a chilli dle chuti.
- Vmícháme fazole, rajčata, bylinky, sůl, pepř, podle chuti cukr, který zjemní kyselost a zvýrazní chuť a přivedeme k varu. .
- Vaříme cca 10 minut, aby se tekutina částečně vyvařila.
- Podáváme s čerstvým chlebem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Žampionový krém
Gnocchi alľ Amatriciana
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.