Pohanka se zeleninou a houbami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3105 KJ
- sacharidy
- 135 g
- bílkovina
- 23 g
- tuky
- 11 g
- vláknina
- 5 g
- draslík
- 1,188 g
- cukry
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 343 mg
- vápník
- 186 mg
- hořčík
- 60 mg
- železo
- 5 mg
- sodík
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 ml pohanky
- 1 červenou papriku
- 1 paprika (bílá)
- 1 pórek( bílou část)
- 50 g bílého čerstvého zelí
- 1 cuketu ( stačí půlka)
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- plátek zázvoru
- 3 lžíce nakládané směsi hub ve slaném nálevu
- sůl
- pepř
Postup:
- Pohanku několikrát propláchneme v sítku studenou vodou, dáme do kastrůlku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
- Snížíme teplotní stupeň a vaříme maximálně 5 minut, odstavíme a necháme přikryté dojít 15- 20 minut než se vstřebá všechna voda.
- Pohanku nevaříme déle, zbytečně bychom ji zbavili všech důležitých, zdravých látek.
- Mezitím nakrájíme na proužky zeleninu, najemno zázvor a česnek .
- Do pánve dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku, zázvor a česnek.
- Přidáme ostatní zeleninu, scezené houby, sůl, pepř a promícháme.
- Krátce podusíme ve vlastní šťávě, aby zůstala zelenina na skus.
-
Zeleninovou směs promícháme s pohankou a podáváme.
- Pohanka má původ v Asii, proto jsem tentokrát zkusila místo soli použít do zeleniny 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžíci světlé sojové a výsledek byl překvapivě dobrý.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Mandlový dort Caprese
Losos s listovým špenátem
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.