Langoše
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1993 KJ
- sacharidy
- 95 g
- bílkovina
- 16 g
- cukry
- 6 g
- tuky
- 3 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 272 mg
- fosfor
- 217 mg
- vápník
- 115 mg
- hořčík
- 49 mg
- sodík
- 47 mg
- cholesterol
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1/2 lžičky cukru
- 1 droždí
- 1/2 lžičky soli
Postup:
- Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout aspoň 30 min.
- Těsto můžeme buď vyválet na asi 2 cm vysoký plát ze kterého vykrojíme větší kolečka, která se nechají ještě asi 10 min kynout, nebo z těsta odebíráme potřebné množství a langoše tvarujeme rukama.
- Langoše smažíme ve větším množství oleje – dozlatova.
- Usmažené langoše zdobíme dle chuti buď nasladko (nugeta, marmeláda, skořicový cukr) nebo naslano (česnek, kečup, tatarka, sýr).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Smažené vepřové krokety
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Kreolské kuře
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.