Bramborové gnocchi s houbami a sušenými rajčaty

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
S opečenou strouhankou a ovoněné tymiánem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3180 KJ
sacharidy
111 g
vláknina
69 g
bílkovina
53 g
tuky
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
1 g
sůl
1 g
draslík
262 mg
fosfor
98 mg
vápník
62 mg
hořčík
34 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 500 g bramborových noků
  • 500 g hub (čerstvých)
  • 100 g sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 plátky toustového chleba
  • trocha parmazánu

Postup:

  1. Toustový chléb rozdrobíme a v pánvi na jedné lžíci oleje opečeme, přendáme do misky a dáme stranou.
  2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi.
  3. V rozpálené pánvi opečeme na lžíci oleje nakrájené houby s plátky česneku, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme tymián a dusíme do měkka. Přidáme sušená rajčata, která necháme prohřát a nakonec do směsi přidáme uvařené gnocchi a promícháme.
  4. Gnocchi servírujeme posypané strouhankou a na plátky nakrájeným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.