Pikantní kuřecí játra
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1333 KJ
- bílkovina
- 31 g
- sacharidy
- 20 g
- tuky
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 662 mg
- draslík
- 525 mg
- fosfor
- 433 mg
- sodík
- 97 mg
- vápník
- 94 mg
- hořčík
- 68 mg
- železo
- 12 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kuřecích jater
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g zeleninové směsi
- 6 žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- plátek čerstvého zázvoru
- 1 lžičku grilovacího koření
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžičku solamylu
- sůl
- pepř
Postup:
- Kuřecí játra očistíme,nakrájíme na velikost sousta, na sítu propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, česnek a zázvor na malé kostičky.
- Použijeme například mrkev, cuketu, pórek, bílou a červenou papriku ale můžeme použít i jiný druh podle chuti.
- Do rozpálené pánve dáme olej a krátce restujeme cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme játra, necháme zatáhnout, vložíme mrkev a zase chvilku restujeme.
- Přidáme ostatní zeleninu, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a okořeníme podle chuti.
- V 50 ml vody namočíme lžičku solamylu, promícháme a vlijeme do směsi v pánvi.
- Necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala na skus.
- Podáváme s rýží, nudlemi nebo bramboráčky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Kuře na citronech s tarhoňou
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Tarhoňa se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.