Pikantní kuřecí játra

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
nejlepší jsou s bramboráčky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1333 KJ
bílkovina
31 g
sacharidy
20 g
tuky
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
662 mg
draslík
525 mg
fosfor
433 mg
sodík
97 mg
vápník
94 mg
hořčík
68 mg
železo
12 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g zeleninové směsi
  • 6 žampionů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • plátek čerstvého zázvoru
  • 1 lžičku grilovacího koření
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžičku solamylu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kuřecí játra očistíme,nakrájíme na velikost sousta, na sítu propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, česnek a zázvor na malé kostičky.
  3. Použijeme například mrkev, cuketu, pórek, bílou a červenou papriku ale můžeme použít i jiný druh podle chuti.
  4. Do rozpálené pánve dáme olej a krátce restujeme cibuli, česnek a zázvor.
  5. Přidáme játra, necháme zatáhnout, vložíme mrkev a zase chvilku restujeme.
  6. Přidáme ostatní zeleninu, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a okořeníme podle chuti.
  7. V 50 ml vody namočíme lžičku solamylu, promícháme a vlijeme do směsi v pánvi.
  8. Necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala na skus.
  9. Podáváme s rýží, nudlemi nebo bramboráčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.