Vietnamské koule Bánh Rán
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2856 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 42 g
- cukry
- 26 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- bílkovina
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 140 mg
- fosfor
- 92 mg
- hořčík
- 37 mg
- vápník
- 23 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 ml mouky (z lepivé rýže glutinous rice flour)
- 2 lžíce rýžové mouky
- 50 g bramborové kaše(instantní )
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžíce soli
- 200 ml vody (teplé 50° C)
- 200 g mungo fazole (loupané žluté)
- 8 lžic moučkového cukru
- 1 lžíce kokosového oleje
- 5 lžic strouhaného kokosu
- trochu sezamu (na obalení)
- trocha vanilkovýho cukru (na obalení)
- 200 ml oleje
Náplň
Postup:
- Nejprve připravíme náplň.
- Několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži).
- Ještě teplé dáme do mixeru, přidáme cukr, olej, kokos, rozmixujeme a vzniklou hmotu necháme zcela vychladnout.
- Smícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme.
- Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto.
- V mikrotenu necháme těsto odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.
- Zatím z hmoty vytvoříme kuličky a podle zvolené velikosti získáme počet - 10 velikosti golfového míčku nebo menších uděláme víc.
- Z odpočinutého těsta uděláme váleček, nakrájíme kousky podle počtu kuliček z náplně, které těstem obalujeme.
- Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme ale nemusíme obalit v sezamu.
- Hotové koule smažíme pomalu ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené.
-
Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.
- Vietnamci mnoho sladkostí nedělají a toto je jeden z mála dezertů, podávaných při svátečních příležitostech.
- Bylo by škoda neochutnat. Pokud kupujete hotové, dejte pozor neboť ty ve kterých chrastí jsou uvnitř vyschlé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Losos s listovým špenátem
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Česnekový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.