Polévka z bedel
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 729 KJ
- tuky
- 9 g
- sacharidy
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 267 mg
- fosfor
- 102 mg
- vápník
- 64 mg
- hořčík
- 36 mg
- cholesterol
- 8 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 300 g bedlí (cca 3.kusy)
- 1 litr vývaru
- 3 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu (drceného)
- 1 lžička čubrice
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup:
- Bedle očistíme, odstraníme prostředek a nakrájíme na nudličky.
- Na 2 lžicích sádla osmažíme jemně nasekanou cibulku.
- Přidáme rozmáčknutý 1 stroužek česneku, kmín a nakrájené houby.
- Mícháme, aby se nepřichytly a po chvilce zalijeme vývarem, ten může být masový, zeleninový nebo i z kostky.
- Přivedeme k varu, snížíme teplo a pomalu vaříme 15 minut.
- Na 1 lžíci sádla dáme 1 lžíci mouky a usmažíme světle hnědou jíšku, přidáme papriku a promícháme.
- Paprikovou jíškou zahustíme polévku, přidáme prolisovaný zbylý česnek, čubrici a na závěr promnutou majoránku.
-
Krátce asi 5 minut povaříme a polévku podáváme posypanou pažitkou.
- Čubrica směs balkánského koření -základ je mletá sušená saturejka a pískavice.
- Používá se při vaření pokrmů z mletého masa, směsi zeleniny, do hustých zeleninových a houbových polévek polévek a ochucení různých pomazánek.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pletýnka se slaninou a sýrem
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.