Ředkvičková pomazánka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2602 KJ
- tuky
- 75 g
- bílkovina
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 207 mg
- draslík
- 176 mg
- cholesterol
- 172 mg
- vápník
- 116 mg
- sodík
- 66 mg
- hořčík
- 49 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 svazek ředkviček
- 4 vejce
- 1 mrkev
- 2 jarní cibulky
- 100 g šunky
- 100 g sýr gouda
- 250 ml majonézy(Hellmans)
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce vložíme do vařící vody a uvaříme natvrdo 7 minut pak je ihned přendáme do ledové vody, vychladlá oloupeme.
- Mrkev, cibulku, sýr, vejce, šunku a ředkvičky postupně nasekáme ručním sekáčkem nebo v procesoru najemno a vše promícháme .
- Nasekaná zelenina nepouští šťávu jako strouhaná.
- Pokud bychom ředkvičky a mrkev raději nastrouhali je potřeba vymačkat přebytečnou šťávu aby pomazánka nebyla řídká.
- Ke směsi přidáme majonézu,část lze nahradit zakysanou smetanou.
- Podle chuti přidáme sůl, pepř a opět promícháme.
- Servírujeme ozdobenou salátem na talířku nebo namazanou na tmavém pečivu nebo kolečka z rohlíků.
- Pomazánku lze použít jako podkladový salát na chlebíčky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládové hvězdičky
Plněná máslová dýně
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Telecí pečeně na víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.