Ředkvičková pomazánka

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 7 minut
k pohoštění nebo večeři

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2602 KJ
tuky
75 g
bílkovina
20 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
sacharidy
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
207 mg
draslík
176 mg
cholesterol
172 mg
vápník
116 mg
sodík
66 mg
hořčík
49 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 4 vejce
  • 1 mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g šunky
  • 100 g sýr gouda
  • 250 ml majonézy(Hellmans)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vejce vložíme do vařící vody a uvaříme natvrdo 7 minut pak je ihned přendáme do ledové vody, vychladlá oloupeme.
  2. Mrkev, cibulku, sýr, vejce, šunku a ředkvičky postupně nasekáme ručním sekáčkem nebo v procesoru najemno a vše promícháme .
  3. Nasekaná zelenina nepouští šťávu jako strouhaná.
  4. Pokud bychom ředkvičky a mrkev raději nastrouhali je potřeba vymačkat přebytečnou šťávu aby pomazánka nebyla řídká.
  5. Ke směsi přidáme majonézu,část lze nahradit zakysanou smetanou.
  6. Podle chuti přidáme sůl, pepř a opět promícháme.
  7. Servírujeme ozdobenou salátem na talířku nebo namazanou na tmavém pečivu nebo kolečka z rohlíků.
  8. Pomazánku lze použít jako podkladový salát na chlebíčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.