Treska na sardelovém másle

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
zdravý oběd

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2155 KJ
bílkovina
33 g
tuky
33 g
sacharidy
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
cukry
1 g
cholesterol
180 mg
vápník
110 mg
draslík
89 mg
fosfor
74 mg
hořčík
69 mg
sodík
49 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g tresky tmavé
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 10 g sardelek (nebo lžičku pasty)
  • sůl ( mořská bylinková)
  • pepř
  • špetka chilli

Postup:

  1. Pokud máme rybu mraženou, rozmrazíme ji předem a osušíme papírovou utěrkou.
  2. Nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Necháme v chladu asi 10 minut odpočinout.
  4. Zatím utřeme máslo se sardelkami nebo sardelovou pastou a nasekáme petrželku.
  5. Pokud použijeme protlak je třeba přidat špetku cukru a podle chuti chilli, kečup zvolíme jaký máme rádi.
  6. Na rozpálenou pánev dáme olej a opečeme zprudka porce ryby.
  7. Přendáme je do zapékácího pekáčku.
  8. Každou porci potřeme sardelovým máslem, protlakem nebo kečupem a posypeme petrželkou.
  9. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a cca 10 minut zapečeme.
  10. Podáváme s bramborovými dukátky nebo s pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.