Špagetová dýně s masovou směsí
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1608 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 21 g
- bílkovina
- 17 g
- cukry
- 14 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 930 mg
- fosfor
- 257 mg
- vápník
- 165 mg
- hořčík
- 81 mg
- cholesterol
- 45 mg
- sodík
- 43 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 450 g dýně (špagetová - střední velikosti)
- 200 g vepřového masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 50 g celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 70 g rajčatového protlaku
- 50 g cherry rajčátek
- trocha rozmarýnu
- trocha tymiánu
- sůl
- pepř
- lžičku cukru
- 2 lžíce balzamiko ( krém )
- špetku chilli
- 1 lžíce parmazánu
- (nebo použijte hotovou směs na Boloňské špagety)
na směs
Postup:
- Špagetovou dýni můžeme vařit nebo péct celou ale trvá to asi 1 hod a musí se napíchat.
- Rozpůlenou dýni můžeme uvařit v mikrovknce.
- Zbavenou semínek vložíme dýni řeznou stranou dolů do nádoby na vaření v mikrovlnce, přidáme 100 ml vody a dáme vařit podle velikosti na 8-10-12 minut na 800.W.
- Pozor musíme hlídat, aby se nerozvařila ale z málo uvařené nejdou vlákna oddělovat.
- V mlýnku na maso umeleme maso a všechnu zeleninu.
- Vše dáme na pánev do rozpáleného olivového oleje a orestujeme, přidáme protlak a všechno koření ( místo čerstvého rozmarýnu, lze použít sušený rozdrcený v hmoždíři).
- Je-li směs moc hustá přidáme trochu vývaru nebo vody a krátce povaříme
- Z uvařené dýně vidličkou vyndáme vnitřek ( špagety) a nahoru dáme masovou směs.
- Podáváme posypané parmazánem.
- Směs můžeme použít na zapékaný lilek nebo cukety, na tousty i na těstoviny. V lednici vydrží 3 dny.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Zapečené těstoviny trochu jinak
Bramborové šišky s mákem
Vepřová líčka na víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.