Lososový tatarák s kokosem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1700 KJ
- tuky
- 32 g
- bílkovina
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 522 mg
- fosfor
- 83 mg
- vápník
- 83 mg
- hořčík
- 69 mg
- cholesterol
- 45 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g filet lososa
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku cukru krupice
- 1/2 lžičky nasekaného kopru
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 2 cibulky (bílé)
- 50 ml olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
- 1 citron
- 1 limetka
- pepř
- 1 avokádo
Postup:
- Filet lososa zbavíme kůže a ze všech stran vetřeme do masa směs cukru a soli, uzavřeme v misce a dáme marinovat 120 minut.
- Lososa po odležení opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
- Takto připraveného lososa nasekáme na velmi jemné kostičky.
- Přidáme jemně nasekanou cibulku, špetku podrceného pepře, kopr, kokos, olej a šťávu z poloviny citronu.
- Podle chuti přidáme sojovou omáčku nebo lehce přisolíme.
- Vše promícháme a necháme chvilku v chladu.
- Zatím rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a pomocí lžíce odstraníme slupku.
- Avokáno nakrájíme na tenké plátky, které ihned potíráme šťávou z druhé poloviny citronu, aby nezčernalo.
- Pomocí tvořítka (vykrajovacího kroužku) vytvoříme jednotlivé porce.
- Na dno dáme plátky avokáda, na ně lososovou směs, opět plátky avokáda a ještě jednou směs.
- Nakonec ozdobíme plátkem avokáda, limetkou a koprem.
- Podáváme s opečeným toastem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gnocchi se sušenými rajčaty
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Quesadillas se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.