Treska s glazovanou cibulí

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
ryba na našem stole nechybí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2880 KJ
tuky
38 g
sacharidy
35 g
cukry
31 g
bílkovina
30 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
cholesterol
180 mg
vápník
130 mg
draslík
120 mg
fosfor
50 mg
hořčík
49 mg
sodík
10 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g tresky
  • 50 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 60 g cukru (krystal)
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce octa (balzamikového)
  • 10 cibulek
  • citron
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na pánvi na 2 lžících olivového oleje orestujeme oloupané cibulky, přisypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat.
  2. Podlijeme červeným vínem, promícháme a snížíme teplotu.
  3. Přidáme balzamiko ocet a za občasného míchání necháme zredukovat na hustotu sirupu.
  4. Rybu opláchneme, osušíme, osolíme, okořeníme pepřem nebo kořením na ryby a pokapeme citronem.
  5. Na pánvi zahřejeme olej s máslem a rybu opékáme 3 minuty z každé strany.
  6. Hotovou podáváme s různě upraveným bramborem obloženou cibulkami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.