Bifteček Boris
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1342 KJ
- bílkovina
- 29 g
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 79 mg
- fosfor
- 67 mg
- hořčík
- 38 mg
- cholesterol
- 32 mg
- draslík
- 24 mg
- sodík
- 23 mg
- železo
- 5 mg
Ingredience
- 500 g zadního hovězího
- 50 g sýra (s plísní)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce strouhanky
- trocha kari
- trocha pepře
- sůl
Postup:
- Očištěné, osušené maso nakrájíme na proužky a umeleme 3 x na masovém mlýnku.
- Přidáme olej, vejce, sýr nakrájený na kostičky, okořeníme a dobře promícháme.
- Podle chuti přidáme sůl, zahustíme strouhankou a opět promícháme.
- Ze směsi vytvoříme 4 stejné koule a z nich uděláme biftečky.
- Opečeme bez tuku na steakové pánvi z každé strany 4 minuty.
- Přendáme na pekáček vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 200° C
- dopečeme 10 minut.
- Před koncem pečení můžeme ještě vylepšit a na každý biftek dát plátek sýra.
- Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle vlastní chuti.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.