Cuketový perník s rumovou polevou

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut
Perník trošku jinak.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1814 KJ
sacharidy
51 g
tuky
21 g
cukry
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
7 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
701 mg
fosfor
403 mg
hořčík
174 mg
vápník
151 mg
cholesterol
37 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 500g cukety
  • 350 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g cukru
  • 150 ml oleje
  • 3 vejce
  • 200g bílého jogurtu
  • hrst vlašských ořechů (nasekaných)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
  • 60 g moučkového cukru

Postup:

  1. Omytou cuketou (neoloupanou) nastrouháme nahrubo.
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a jogurt. Potom do této směsi postupně zamícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a nasekané ořechy.
  3. Hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 30 – 35 minut.
  4. Upečený perník necháme vychladnout a poté ho polijeme rumovou směsí, kterou připravíme smícháním rozehřátého másla s rumem a moučkovým cukrem.
  5. Necháme znovu vychladnout a poté podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.