Cuketový perník s rumovou polevou
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1814 KJ
- sacharidy
- 51 g
- tuky
- 21 g
- cukry
- 19 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 701 mg
- fosfor
- 403 mg
- hořčík
- 174 mg
- vápník
- 151 mg
- cholesterol
- 37 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500g cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 150 g cukru
- 150 ml oleje
- 3 vejce
- 200g bílého jogurtu
- hrst vlašských ořechů (nasekaných)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce rumu
- 60 g moučkového cukru
Postup:
- Omytou cuketou (neoloupanou) nastrouháme nahrubo.
- V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a jogurt. Potom do této směsi postupně zamícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a nasekané ořechy.
- Hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 30 – 35 minut.
- Upečený perník necháme vychladnout a poté ho polijeme rumovou směsí, kterou připravíme smícháním rozehřátého másla s rumem a moučkovým cukrem.
- Necháme znovu vychladnout a poté podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Buchtičky s krémem
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Klasický sladký rohlík
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.