Cuketo - ořechový koláč s arašídovým krémem

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Čoko-arašídový krém tomu dodá ten správný říz

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1248 KJ
tuky
20 g
sacharidy
20 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
6 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
865 mg
fosfor
540 mg
hořčík
221 mg
vápník
140 mg
cholesterol
63 mg
sodík
21 mg
mangan
7 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 250 g cukety
  • 100g jablečného pyré
  • 3 vejce
  • 30 ml kokosového mléka
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g medu
  • 60 g špaldové mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 / 2 lžičky skořice
  • hrst vlašských ořechů
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g másla (arašídové)

Postup:

  1. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu a dáme do mísy kam k cuketě přidáme jablečné pyré, vejce, kokosové mléko, med, nasekané ořechy a vše důkladně promícháme.
  2. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 35 min při 170 °C.
  3. Upečený koláč necháme vychladnout a polijeme jej arašídovým krémem.
  4. Arašídový krém připravíme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu a do ní zamícháme arašídové máslo. Mícháme dokud se obojí řádně nespojí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.