Salát s pomelem a krevetami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1596 KJ
- sacharidy
- 33 g
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 14 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 263 mg
- fosfor
- 110 mg
- hořčík
- 60 mg
- vápník
- 36 mg
- sodík
- 27 mg
- cholesterol
- 7 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 pomelo
- 20 krevet (středních předvařených)
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 limetky
- 1 chilli paprička
- 2 šalotky
- 50 g kešu oříšků
- hrst baby špenátu
- 8 lžic strouhaného kokosu
- 2 šalotky
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 g galangalu
- 250 ml vody
dresink
Postup:
- Začneme přípravou dresinku neboť ten musíme uvařit a nechat vychladnout.
- V suché pánvi opražíme kokos dozlatova, dáme stranou a opražíme i oříšky.
- Galangal ( podobný zázvoru) a šalotky nasekáme najemno a dáme vařit do 250 ml vody.
- Přidáme cukr a rybí omáčku která nahrazuje sůl a podle chuti můžeme přidat .
- Přivedeme k varu, snížíme teplotu těsně pod bod varu a přidáme polovinu kokosu.
- Mícháme dokud se nevypaří většina vody a směs nebude lepkavá, pak necháme vychladnout.
- Pomelo oloupeme a sloupneme i blanky z dílků a dáme do misky.
- Krevety dáme do rozpáleného oleje jen na 1 minutu a vyndáme stranou.
- Kdo nemá rád krevety může použít třeba uzeného pstruha nebo lososa.
- Chilli papričku a šalotku najemno nasekáme, z dobře omyté limetky z polovinyostrouháme zelenou část kůry.
- Šťávou z limety polijeme pomelo, přidáme šalotku s papričkou, vmícháme i krevety, zbytek kokosu, oříšky a dresink.
- Podáváme se špenátovými listy a zvlášť na talířku měsíčky limetky a chilli papričku k dochucení.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Mozzarelové karbenátky
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.