Salát s pomelem a krevetami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
exotika na talíři

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1596 KJ
sacharidy
33 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
cukry
14 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
263 mg
fosfor
110 mg
hořčík
60 mg
vápník
36 mg
sodík
27 mg
cholesterol
7 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 pomelo
  • 20 krevet (středních předvařených)
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 limetky
  • 1 chilli paprička
  • 2 šalotky
  • 50 g kešu oříšků
  • hrst baby špenátu
  • dresink

  • 8 lžic strouhaného kokosu
  • 2 šalotky
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 g galangalu
  • 250 ml vody

Postup:

  1. Začneme přípravou dresinku neboť ten musíme uvařit a nechat vychladnout.
  2. V suché pánvi opražíme kokos dozlatova, dáme stranou a opražíme i oříšky.
  3. Galangal ( podobný zázvoru) a šalotky nasekáme najemno a dáme vařit do 250 ml vody.
  4. Přidáme cukr a rybí omáčku která nahrazuje sůl a podle chuti můžeme přidat .
  5. Přivedeme k varu, snížíme teplotu těsně pod bod varu a přidáme polovinu kokosu.
  6. Mícháme dokud se nevypaří většina vody a směs nebude lepkavá, pak necháme vychladnout.
  7. Pomelo oloupeme a sloupneme i blanky z dílků a dáme do misky.
  8. Krevety dáme do rozpáleného oleje jen na 1 minutu a vyndáme stranou.
  9. Kdo nemá rád krevety může použít třeba uzeného pstruha nebo lososa.
  10. Chilli papričku a šalotku najemno nasekáme, z dobře omyté limetky z polovinyostrouháme zelenou část kůry.
  11. Šťávou z limety polijeme pomelo, přidáme šalotku s papričkou, vmícháme i krevety, zbytek kokosu, oříšky a dresink.
  12. Podáváme se špenátovými listy a zvlášť na talířku měsíčky limetky a chilli papričku k dochucení.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.