Profiteroly s dýňovým krémem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
zdravě upečeno

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1942 KJ
tuky
30 g
sacharidy
28 g
bílkovina
20 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
180 mg
draslík
163 mg
cholesterol
149 mg
vápník
108 mg
sodík
61 mg
hořčík
25 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Odpalované těsto

  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 150 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • krém

  • 500 g dýně hokaido
  • 1 snítka šalvěje
  • špetka soli
  • 50 g tvrdého sýru(Gorgonzola)
  • 200 g tvrdého sýru (Ricotta)
  • 100 ml smetany
  • olivový olej

Postup:

  1. Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli a přivedeme k varu.
  2. Zmírníme teplotu a naráz vsypeme mouku.
  3. Mícháme (odpalujeme) dokud se nezačne těsto odlepovat od stěn a na dno se šedě nepotáhne.
  4. Dáme stranou a necháme mírně zchladnout.
  5. Postupně po jednom zašleháme ručně všechna vejce.
  6. Další přidáváme až když je předchozí zapracované, vypracujeme hladké těsto.
  7. Hotovým těstem naplnímecukrářský sáček se širolou a hladkou špičkou.
  8. Na plech s pečícím papírem nastříkáme malé hromádky a počítáme s tím, že pečením nabudou.
  9. Mokrým prstem uhladíme špičky a dáme péct do trouby vyhřátí na 200 °C na 10 minut.
  10. Pak teplotu stáhneme na 170° C a dopečeme dozlatova cca 25 minut.
  11. Pečení hlídáme ale troubu nesmíme během pečení otvírat aby těsto nekleslo.
  12. Hotové necháme vychladnout.
  13. Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na plátky.
  14. Dáme do pekáče, osolíme, poházíme lístky šalvěje, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200°C.
  15. Doměkka upečenou dýni necháme cgvilku vychladnout, předáme do mixéru a rozmixujeme.
  16. Přidáme sýry, smetanu a umixujeme hladký krém
  17. Vychladlým profiterolkám odkrojíme zoubkovým nožem vršky asi v jedné třetině.
  18. Krém přendáme do cukrářského sáčkun, naplníme spodní části a vrchní přiklopíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.