Profiteroly s dýňovým krémem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1942 KJ
- tuky
- 30 g
- sacharidy
- 28 g
- bílkovina
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 180 mg
- draslík
- 163 mg
- cholesterol
- 149 mg
- vápník
- 108 mg
- sodík
- 61 mg
- hořčík
- 25 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- špetka soli
- 150 g hladké mouky
- 5 vajec
- 500 g dýně hokaido
- 1 snítka šalvěje
- špetka soli
- 50 g tvrdého sýru(Gorgonzola)
- 200 g tvrdého sýru (Ricotta)
- 100 ml smetany
- olivový olej
Odpalované těsto
krém
Postup:
- Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli a přivedeme k varu.
- Zmírníme teplotu a naráz vsypeme mouku.
- Mícháme (odpalujeme) dokud se nezačne těsto odlepovat od stěn a na dno se šedě nepotáhne.
- Dáme stranou a necháme mírně zchladnout.
- Postupně po jednom zašleháme ručně všechna vejce.
- Další přidáváme až když je předchozí zapracované, vypracujeme hladké těsto.
- Hotovým těstem naplnímecukrářský sáček se širolou a hladkou špičkou.
- Na plech s pečícím papírem nastříkáme malé hromádky a počítáme s tím, že pečením nabudou.
- Mokrým prstem uhladíme špičky a dáme péct do trouby vyhřátí na 200 °C na 10 minut.
- Pak teplotu stáhneme na 170° C a dopečeme dozlatova cca 25 minut.
- Pečení hlídáme ale troubu nesmíme během pečení otvírat aby těsto nekleslo.
- Hotové necháme vychladnout.
- Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na plátky.
- Dáme do pekáče, osolíme, poházíme lístky šalvěje, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200°C.
- Doměkka upečenou dýni necháme cgvilku vychladnout, předáme do mixéru a rozmixujeme.
- Přidáme sýry, smetanu a umixujeme hladký krém
- Vychladlým profiterolkám odkrojíme zoubkovým nožem vršky asi v jedné třetině.
- Krém přendáme do cukrářského sáčkun, naplníme spodní části a vrchní přiklopíme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.