Zapečené toasty se slaninou a vejcem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 765 KJ
- tuky
- 15 g
- bílkovina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 475 mg
- fosfor
- 328 mg
- cholesterol
- 284 mg
- vápník
- 195 mg
- sodík
- 100 mg
- hořčík
- 69 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 6 plátků toastového chleba
- 6 plátků anglické slaniny
- 6 vajec
- 30 g másla
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup:
- Formu na koláčky nebo muffiny lehce vymažeme rozpuštěným máslem.
- Toastový chléb válečkem vyválíme na tenké plátky a z nich vykrojíme kolečka 11 cm v průměru.
- Kolečka překrojíme v polovině a vmáčkneme řeznou stranou dolů do každé formičky..
- Okraje potřeme zbylým rozpuštěným máslem.
- Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava.asi 4 minuty a vložíme na chléb.
- Do každého důlku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 190°C.
- Pečeme cca 15-20 minut dokud bílek nebude pevný.
- Upečené vyndáme z formiček a podáváme teplé posypané petrželkou nebo pažitkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí koktejl
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Hřejivá veganská dýňová polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.