Zelné tyčky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
chutnají k vínu, pivu nebo samotné

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1327 KJ
sacharidy
38 g
tuky
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
105 mg
sodík
100 mg
fosfor
64 mg
vápník
25 mg
hořčík
21 mg
cholesterol
13 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí (i s nálevem)
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g sádla
  • sůl
  • 1/2 lžičky sladké papriky(nebo zauzené)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • špetku chilli

Postup:

  1. Zelí překrájíme na menší kousky a dáme do mísy i s nálevem.
  2. Přisypeme obě mouky, přidáme sádlo, sůl i koření a vypracujeme těsto.
  3. Je-li těsto moc suché pokapeme vlažnou vodou a zpracujeme na vále.
  4. Těsto vyválíme asi na 3 mm po částech na obdélníky a rádýlkem nebo jen nožem nakrájíme tyčky široké a dlouhé jak se komu líbí.
  5. Poklademe je na plech vyložený silikonovou podložkou nebo papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180° C dorůžova 10 minut
  6. Je jich pěkná hromádka

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.