Zelné tyčky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1327 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 105 mg
- sodík
- 100 mg
- fosfor
- 64 mg
- vápník
- 25 mg
- hořčík
- 21 mg
- cholesterol
- 13 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g kysaného zelí (i s nálevem)
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g sádla
- sůl
- 1/2 lžičky sladké papriky(nebo zauzené)
- 1/2 lžičky kmínu
- špetku chilli
Postup:
- Zelí překrájíme na menší kousky a dáme do mísy i s nálevem.
- Přisypeme obě mouky, přidáme sádlo, sůl i koření a vypracujeme těsto.
- Je-li těsto moc suché pokapeme vlažnou vodou a zpracujeme na vále.
- Těsto vyválíme asi na 3 mm po částech na obdélníky a rádýlkem nebo jen nožem nakrájíme tyčky široké a dlouhé jak se komu líbí.
- Poklademe je na plech vyložený silikonovou podložkou nebo papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180° C dorůžova 10 minut
- Je jich pěkná hromádka
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jednoduchý domácí chléb
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.