Polévka s květákem a liškami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1229 KJ
- tuky
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sacharidy
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 337 mg
- vápník
- 192 mg
- fosfor
- 67 mg
- cholesterol
- 61 mg
- hořčík
- 42 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g květáku
- 150 g lišek
- 1 cibule
- 60 g másla
- 1 lžíci oleje
- 100 ml smetany na vaření
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- trocha petrželky
Postup:
- Cibuli i omytý květák nasekáme najemno.
- Lišky očistíme, malé necháme celé a větší nakrájíme.
- V hrnci rozehřejeme polovinu másla i oleje a dáme zpěnit cibuli.
- Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
- Během vaření dáme do pánve zbylé máslo s olejem.
- Přidáme lišky s tymiánem a zvolna je restujeme do změknutí.
- Hotovou květákovou polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíře nalijeme polévku, přidáme lišky, zakápneme několika papkami sezamového oleje
- (opatrně, má specifickou chuť).
- Lehce posypeme nasekanou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Hráškový krém
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.