Polévka s květákem a liškami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
květáková polévka může být pokaždé jiná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1229 KJ
tuky
25 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
bílkovina
3 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
337 mg
vápník
192 mg
fosfor
67 mg
cholesterol
61 mg
hořčík
42 mg
sodík
5 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g květáku
  • 150 g lišek
  • 1 cibule
  • 60 g másla
  • 1 lžíci oleje
  • 100 ml smetany na vaření
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • trocha petrželky

Postup:

  1. Cibuli i omytý květák nasekáme najemno.
  2. Lišky očistíme, malé necháme celé a větší nakrájíme.
  3. V hrnci rozehřejeme polovinu másla i oleje a dáme zpěnit cibuli.
  4. Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
  5. Během vaření dáme do pánve zbylé máslo s olejem.
  6. Přidáme lišky s tymiánem a zvolna je restujeme do změknutí.
  7. Hotovou květákovou polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou.
  8. Dochutíme solí a pepřem.
  9. Na talíře nalijeme polévku, přidáme lišky, zakápneme několika papkami sezamového oleje
  10. (opatrně, má specifickou chuť).
  11. Lehce posypeme nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.