Japonská cibulová polévka

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
známe francouzskou cibulačku i českou -zkusíme japonskou ?

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
563 KJ
tuky
6 g
sacharidy
4 g
cukry
2 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
draslík
380 mg
fosfor
124 mg
vápník
78 mg
hořčík
43 mg
sodík
15 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 2 velké cibule
  • 1,5 L zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 6 žampionů
  • 1 pórek
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce sojové omáčky

Postup:

  1. Cibule nakrájíme na půlkolečka.
  2. Řapíky, bílou část pórku,česnek a mrkev nakrájíme nadrobno.
  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Do rozehřáté Wok pánve na olej mírně osmahnout cibuli.
  5. Přidáme mrkev, celer a česnek a několik minut restujeme.
  6. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sojovou omáčku, pepř a vaříme 15 minut.
  7. Přidáme pórek, žampiony, dochutíme pepřem a dle potřeby osolíme a povaříme ještě 2 minuty.
  8. Podáváme spolu s omáčkou sriracha, kterou si každý přidává podle chuti sám.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.