Rajská omáčka s karbanátky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2437 KJ
sacharidy
44 g
tuky
40 g
cukry
18 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
417 mg
fosfor
212 mg
cholesterol
139 mg
vápník
92 mg
hořčík
69 mg
sodík
29 mg
železo
21 mg
zinek
5 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Karbanátky :

  • 1/5 kg mletého masa
  • 2 vejce
  • 100 g rýže
  • 100 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Kajenskỷ pepř
  • Majoránka
  • Trochu strouhanky
  • Rajská omáčka :

  • 125 g másla
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 celé pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 4 lžíce cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 70 g krajskýho protlaku
  • 4 lžíce kečupu
  • Sůl
  • Těstoviny

Karbanátky :

  1. Do mísy dáme mleté maso
  2. Přidáme všechny ingredience
  3. Důkladně promícháme
  4. Tvoříme karbanátky
  5. Poskládáme na plech
  6. Pečeme v troubě 45 minut na 180 stupňů

Rajská omáčka :

  1. Rozpustíme máslo
  2. Přidáme cibulku a koření
  3. Necháme restovat, až začne máslo chytat barvu koření
  4. Přidáme 1 lžíci cukru
  5. Za chvíli přidáme mouku a uděláme svetlou jíšku
  6. Přidáme protlak a ještě chvilku mícháme
  7. Zalijeme vývarem
  8. Osolíme a přidáme zbytek cukru
  9. Vaříme 20 minut

    Těstoviny :

    Vaříme dle návodu, můžeme použít libovolné dle chuti.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.