Bramborové placky s husím masem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3918 KJ
- sacharidy
- 122 g
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 14 g
- vláknina
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,702 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 289 mg
- hořčík
- 120 mg
- vápník
- 106 mg
- cholesterol
- 67 mg
- sodík
- 66 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 300 g hladké mouky
- sůl
- 60 g sádla
- 200 g husích stehen
- 4 snítky tymiánu
- 500 g zelí (červeného sterilovaného zelí)
- 1 cibule
- 50 ml červeného vína
- 30 g cukru
- 1/2 lžičky kmínu
- 30 g másla
- sůl
Postup:
- Brambory rozmačkáme lisem nebo rozšťouháme do hladka, osolíme a postupně přidáváme mouku.
- Vypracujeme těsto, vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka a ta postupně rozválíme
- na pomoučněném vále na tenké placky.
- Placky pečeme z obou stran na suché pánvi, odkládáme na talíř a každou pomastíme sádlem.
- Hotové přikryjeme fólií.
- Zelí scedíme do hrnečku, lák dáme stranou a zelí pokrájíme.
- V hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme lžíci cukru, necháme zkaramelizovat, vložíme zelí, kmín, zalijeme vínem a promícháme.
- Podle potřeby podléváme scezeným lákem, osolíme případně dosladíme dle chuti a dusíme do změknutí.
- Před použitím necháme zelí na cedníku okapat, aby placky nerozmočilo.
- Maso ze stehen obereme a natrháme na kousky, hrušky zbavíme ádřinců a nakrájíme na hranolky.
- Do středu každé placky dáme zelí, trochu masa, hrušky a přihodíme lístky tymiánu.
-
Placky podáváme zarolované nebo přeložené napůl.
- Husí stehna můžeme koupit samotná nebo použít zbytky masa z pečené husy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šunkofleky
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Kuře na paprice se špeclemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.