Rybí filety na česnekovém másle
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2053 KJ
- tuky
- 36 g
- bílkovina
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 2 g
- draslík
- 264 mg
- fosfor
- 99 mg
- vápník
- 64 mg
- cholesterol
- 60 mg
- hořčík
- 34 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 800 g ryby (filetů z mořské ryby např. štiky)
- 100 g másla (nejlépe přepuštěného)
- 2 stroužky česneku
- 25 ml šťávy z citronu
- 1 lžička sladké papriky
- trocha šalvěje
- sůl
- pepř
Postup:
- Porce ryby (mořskou štiku nebo jinou) osolíme a opepříme z obou stran.
- V rozehřáté pánvi na polovině másla z obou stran porce opečeme .
- Na druhou polovinu másla dáme na malou pánvičku orestovat plátky šalvěje a vyndáme je stranou.
- Do másla po šalvěji dáme drobně nakrájený česnek a lehce opečeme.
- Přisypeme papriku a zalijeme citronovou šťávou, promícháme a odstavíme.
- Rybu na talíři přelijeme ochuceným máslem.
- Podáváme s toasty nebo jemnou bramborovou kaší a salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Veganské minestrone
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.