Quinoa s cuketou a kozím sýrem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2000 KJ
- sacharidy
- 46 g
- tuky
- 23 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 350 mg
- fosfor
- 128 mg
- vápník
- 108 mg
- hořčík
- 45 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g guinoy
- 1 cuketa
- 100 g kozího sýru
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- 400 ml vývaru
- oregano
- sůl
- pepř
Postup:
- Quinou propláchneme vroucí vodou a uvaříme v dvojnásobném množství vývaru nebo vody na skus asi 15 minut.
- Vaří se podobně jako rýže.
- Cuketu nakrájíme nebo nastrouháme na jemná kolečka, česnek nasekáme nadrobno.
- V pánvi rozpálíme olej a rychle orestujeme česnek, dáme pozor, aby nezhnědl (zhořkl by).
- Česnek dáme stranou a v pánvi opečeme dozlatova cuketu.
- Opatrně vmícháme uvařenou quinou , přidáme oregano, osolíme a opepříme.
- Podáváme posypané nadrobeným kozím sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Quesadillas se zeleninou
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Treska s květákovým pyré a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.