Quinoa s cuketou a kozím sýrem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
spolehlivě zažene hlad

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2000 KJ
sacharidy
46 g
tuky
23 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
12 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
350 mg
fosfor
128 mg
vápník
108 mg
hořčík
45 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
sodík
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g guinoy
  • 1 cuketa
  • 100 g kozího sýru
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 400 ml vývaru
  • oregano
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Quinou propláchneme vroucí vodou a uvaříme v dvojnásobném množství vývaru nebo vody na skus asi 15 minut.
  2. Vaří se podobně jako rýže.
  3. Cuketu nakrájíme nebo nastrouháme na jemná kolečka, česnek nasekáme nadrobno.
  4. V pánvi rozpálíme olej a rychle orestujeme česnek, dáme pozor, aby nezhnědl (zhořkl by).
  5. Česnek dáme stranou a v pánvi opečeme dozlatova cuketu.
  6. Opatrně vmícháme uvařenou quinou , přidáme oregano, osolíme a opepříme.
  7. Podáváme posypané nadrobeným kozím sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.