Vepřový řízek s bramborem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3800 KJ
- sacharidy
- 126 g
- bílkovina
- 41 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,308 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 296 mg
- sodík
- 272 mg
- cholesterol
- 154 mg
- hořčík
- 114 mg
- vápník
- 112 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové krkovičky
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 200 g Strouhanky
- 200 g hladké mouky
- 50 g másla
- Tatarská omáčka
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a opepříme.
- Maso obalíme nejdříve v mouce, namočíme do rozšlehaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance.
- Na rozpálený olej klademe řízky a pečeme pomalu do zlatova po obou stranách.
- Upečené dáme okapat na papírové ubrousky, aby nebyly mastné.
- Brambory oškrabeme a uvaříme v osolené vodě a omastíme máslem.
- Servírujeme s tatarskou omáčkou. Nakrájíme třeba kapii a pórek na ozdobu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.