Pštrosí vejce
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1471 KJ
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 16 g
- sacharidy
- 7 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 641 mg
- fosfor
- 343 mg
- cholesterol
- 155 mg
- vápník
- 119 mg
- sodík
- 76 mg
- hořčík
- 65 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa
- česnek (5 stroužků)
- 1 vejce
- 1 cibule
- trochu mléka
- sůl
- pepř
- 1 / 2 lžičky mleté papriky (sladká)
- 5 vajec (uvařených natvrdo)
- 30 g strouhanky
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s mletým masem, 1 vejcem,... osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a trošku mléka.
- Masovou směs rozdělíme na 5 dílů a každým dílem masa obalíme natvrdo uvařené vejce. Takto vzniklé pštrosí vejce obalíme ve strouhance.
- Pštrosí vejce dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme zhruba 30 -35 minut při 190 stupních.
- Vejce podáváme s uvařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tataki z tuňáka
Dhal z červené čočky
Snídaňová jáhlová kaše
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.