Moravské uzené s povidlovou omáčkou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4395 KJ
- tuky
- 91 g
- sacharidy
- 38 g
- cukry
- 14 g
- bílkovina
- 11 g
- draslík
- 6,368 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 859 mg
- fosfor
- 582 mg
- hořčík
- 406 mg
- vápník
- 390 mg
- cholesterol
- 24 mg
- železo
- 20 mg
- mangan
- 10 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 500 g uzeného masa
- 150 g švestkových povidel
- 400 ml vývaru (z uzeného masa)
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce jablečného octa
- sůl
- špetka citronové kůry
- špetka cukru
Postup:
- Uzené maso uvaříme do měkka.
- V hluboké pánvi připravíme z másla a mouky světlou jíšku.
- Ve vývaru rozkvedláme povidla, přidáme 1 lžíci octa, skořici, kůru a přivedeme k varu.
- Jíšku lehce osolíme, aby se neudělaly žmolky a omáčku zahustíme.
- Omáčku za občasného míchání povaříme při mírném varu 15 minut.
- Podle chuti dosolíme, okyselíme nebo přidáme špetku cukru, záleží jaká máme povidla.
- Uzené nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bramborovými kulatými knedlíčky nebo noky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Losos s listovým špenátem
Hovězí vývar
Soba nudle se zeleninou a houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.