Špagety Carbonara
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3935 KJ
- sacharidy
- 94 g
- tuky
- 47 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 882 mg
- draslík
- 783 mg
- cholesterol
- 247 mg
- vápník
- 173 mg
- hořčík
- 62 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 5 mg
Ingredience
- 150 g pancetty
- 50ml olivový olej
- 20g máslo
- stroužek česneku
- 100 g parmezánu
- 6 žloutků
- 500 g špaget (kvalitní suché)
Postup:
-
Postavíme vodu na špagety a dáme je vařit do vroucí vody 6 - 8 minut nebo dle návodu na obalu.
-
Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.
-
V misce rozšleháme žloutky a smícháme s nastrouhaným parmezánem .
-
Trochu samotného strouhaného sýru si ponecháme na posypání.
-
Na pánev dáme trohu olivového oleje společně s máslem a rozmáčknutým stroužkem česneku. který však vyjmeme, jakmile začne zlátnout (je to kvůli ovonění oleje a slaniny). nenechme ho tam déle, mohl by zhořknout.
- Jakmile špagety uvaříme na skus, scedíme vodu (trochu si necháme do omáčky)a ihned špagety vhodíme na horký olej s opečenou pancettou a vlijeme žloutky s parmazánem.
- Pořádně promícháme a nalejeme naběračku horké vody ze špaget. Odděláme z ohně a promícháme..vytvoří se krémová omáčka, kterou se špagety obalí..Servírujeme posypané zbytkem parmazánu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.