Ostré gaspacho z jablek a rajcat
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 948 KJ
- sacharidy
- 21 g
- tuky
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 7 g
- cukry
- 7 g
- bílkovina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,039 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sodík
- 267 mg
- fosfor
- 199 mg
- hořčík
- 92 mg
- vápník
- 89 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 ml rajčatové šťávy
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 1 červenou cibuli
- 1 jablko(nakrájíme na plátky)
- 50 g neloupaných mandlí
- 50 ml vinného červeného octa
- 2 lžičky chilli omáčky
- Sůl
- (Trošku) koriandru
- 4 rajčata
- 1 avokádo
Postup:
- Nakrájíme si cibuli na jemno.
- Rajčata , avoládo , jablko nakríjíme na silnější plátky .
- Rajčatovou šťávu,protlak,jablko,cibuli,česnek,mandle,ocet,palivou omáčku,sůl,chilli,koriander dáme do mixéru.
- Necháme chvíli mixovat,aby zůstali kousky.
- Gaspacho přelijeme do misky a přidáme půl hrnku vody a promícháme.
- Dáme do lednice vychladit.
- Polévku podáváme s posypanou cibulkou a plátky avokáda.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Presovaný bůček s pečenými jablky
Hráškový krém
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.