Vaječná pomazánka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 766 KJ
- tuky
- 18 g
- bílkovina
- 8 g
- sacharidy
- 4 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 213 mg
- fosfor
- 169 mg
- sodík
- 156 mg
- cholesterol
- 129 mg
- vápník
- 98 mg
- hořčík
- 41 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 80 g majonézy
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 100 g celeru
- 50 g tvrdého sýra
- 100 g okurky ( salátová )
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kousky. Rozetřeme s majonézou. Místo majonézy můžeme použít máslo.
- Sýr a celer nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k vajíčkům.
- Okořeníme pepřem a solí. Pro výraznější chuť někdy dávám ještě malou lžičku hořčice.
- Do pomazánky můžeme pokrájet kyselou okurku, nebo jemně nakrájet syrovou cibuli.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Köttbullar - švédské masové kuličky
Hovězí vývar
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.