Čočka na kyselo s uzeným masem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 2 minut
Vaření: 20 minut
Čočka na kyselo s uzeným masem, okurkou a volským okem - zdravý a rychlý recept na všední dny
Čočka na kyselo s uzeným masem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4304 KJ
tuky
93 g
sacharidy
25 g
bílkovina
20 g
cukry
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
825 mg
draslík
431 mg
fosfor
366 mg
vápník
136 mg
cholesterol
129 mg
hořčík
60 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Čočka

  • 400 g předvařené čočky
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 2 cibule
  • Olej
  • Hlavní část

  • 600 g uzeného masa
  • 4 vejce
  • Trochu oleje
  • 4 okurky

Čočka

  1. Čočku propláchneme vodou
  2. Nakrájíme cibuli na jemno
  3. Po spěnění cibulky přidáme čočku a přilijeme 4 hrnky vroucí vody
  4. Vaříme 5 minut
  5. Přidáme sůl, pepř, ocet a cukr a necháme vařit dalších 5 až 7 minut, dokud nezměkne

Podáváme s vařeným uzeným masem,sladkokyselou okurkou a volským okem


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.