Vepřová panenka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2247 KJ
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- vápník
- 1,67 g
- hořčík
- 703 mg
- fosfor
- 692 mg
- cholesterol
- 187 mg
- železo
- 58 mg
- mangan
- 24 mg
- sodík
- 16 mg
- draslík
- 16 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 5 mg
Ingredience
- 1,5 kg vepřové panenky
- Sůl
- Pepř
- 60 g másla
- 1 cibuli
- 2 dcl smetany na vaření
- 1 bujón
- 2 lžíce olivového oleje
- 60 g pepře ( nakládaný i se šťávou )
Postup:
- Panenku si nakrájíme na cca 2 cm vysoké plátky
- Opepříme
- Osolíme
- A zprudka opečeme.
- Po té je dáme do pečící misky a dáme do trouby na 185-190°na 8 minut.
- Potom panenku vyndáme a z vypečené šťávy si uděláme pepřovou omáčku :
- Do výpeku nakrájíme na jemno cibulku,kterou necháme zesklovatět.
- Vložíme pepř
- Zalijeme trochou vody
- A přihodíme bujón a povaříme.
- Na konec vlejeme smetanu pro zjemnění chuti a tu necháme jen probublat a je hotovo .
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Veganské minestrone
Bramborové šišky s mákem
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.