Hříbkové rizoto
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2410 KJ
- tuky
- 44 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- sacharidy
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 471 mg
- draslík
- 134 mg
- vápník
- 95 mg
- hořčík
- 66 mg
- cholesterol
- 34 mg
- sodík
- 19 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 20 dkg hříbků
- 10 dkg parmazánu
- 150 ml vína ( bílého)
- Zeleninový bujón
- Sůl
- Pepř
- 1 cibuli (červenou nejlépe šalotku)
- 2 lžíce tuku
- 120 ml smetany
Postup:
- Jemné nakrájenou cibulku si otestujeme na tuku.
- Potom proplachneme rýží ve studené vodě a přidáme k cibulce.
- Zalijeme udělaným vývarem že zeleninového bujónu .
- Na konec přilijeme bílé víno a rýže by měla zůstat taková kašovitá.
- Zvlášť si dáme na pánev kvalitní tuk a otestujeme si na tom hřiby.
- Zalijeme smetanou a přidáme rýží .
- Dochutíme a na vrch nastrouháme parmazán.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Vepřová líčka na víně
Kuřecí supreme
Mexická červená rýže
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.