Zapečené toasty
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1415 KJ
- sacharidy
- 22 g
- bílkovina
- 20 g
- tuky
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 297 mg
- vápník
- 258 mg
- fosfor
- 118 mg
- cholesterol
- 59 mg
- hořčík
- 31 mg
- sodík
- 19 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 120 g toustového chleba (6 kusů)
- 20 g másla
- 100 g šunkový salám
- 1 rajče
- 1 salátová okurka
- 1 vejce (natvrdo)
- 100 g plátkový sýr
- mletá paprika (nebo jiné koření, např. na pizzu)
Postup:
- Kousky toastového chleba namažeme máslem. Pokud jsme si máslo nenechali změknout, nevadí, poklademe toasty tenkými plátky másla - rozpustí se, až se budou chlebíčky zapékat.
- Toasty obložíme plátkem vejce, salámu, okurky a rajčete. Navrch dáváme raději zeleninu, která při zapékání neoschne, než vejce nebo salám. Protože je toho na chlebíčcích celkem dost, není na škodu mít plátky úplně tenké, a uspořádat tak, aby se to všechno potom na jedlíky z chlebíčku nevysypalo.
- Tvrdý sýr nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké a naskládáme na každý toast do mřížky.
- Na závěr chlebíčky posypeme paprikou nebo kořením a dáme zapéct do trouby, dokud se sýr nerozpustí (cca 3 minuty ve středně vyhřáté troubě).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.