Zapečené toasty

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 5 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1415 KJ
sacharidy
22 g
bílkovina
20 g
tuky
17 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
draslík
297 mg
vápník
258 mg
fosfor
118 mg
cholesterol
59 mg
hořčík
31 mg
sodík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 120 g toustového chleba (6 kusů)
  • 20 g másla
  • 100 g šunkový salám
  • 1 rajče
  • 1 salátová okurka
  • 1 vejce (natvrdo)
  • 100 g plátkový sýr
  • mletá paprika (nebo jiné koření, např. na pizzu)

Postup:

  1. Kousky toastového chleba namažeme máslem. Pokud jsme si máslo nenechali změknout, nevadí, poklademe toasty tenkými plátky másla - rozpustí se, až se budou chlebíčky zapékat.
  2. Toasty obložíme plátkem vejce, salámu, okurky a rajčete. Navrch dáváme raději zeleninu, která při zapékání neoschne, než vejce nebo salám. Protože je toho na chlebíčcích celkem dost, není na škodu mít plátky úplně tenké, a uspořádat tak, aby se to všechno potom na jedlíky z chlebíčku nevysypalo.
  3. Tvrdý sýr nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké a naskládáme na každý toast do mřížky.
  4. Na závěr chlebíčky posypeme paprikou nebo kořením a dáme zapéct do trouby, dokud se sýr nerozpustí (cca 3 minuty ve středně vyhřáté troubě).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.