Bublanina
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 649 KJ
- sacharidy
- 32 g
- cukry
- 22 g
- bílkovina
- 3 g
- tuky
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 152 mg
- fosfor
- 75 mg
- cholesterol
- 51 mg
- vápník
- 24 mg
- sodík
- 18 mg
- hořčík
- 14 mg
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukr moučka
- 80 g cukr krystal
- 120 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 0,5 kg třešní (nebo višní)
Nástroje
-
ruční šlehač
Postup:
- Z bílků, soli a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh.
- Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem.
- Do žloutků střídáme přimícháváme sníh a mouku.
- Těsto rozprostřeme na plech nebo do pekáčku a poklademe třešněmi.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě, na 150 stupňů do růžova. Zda je bublanina hotová vyzkoušíme špejlí - po propíchnutí moučníku by se na ni nemělo těsto přilepit. Zkoušíme ale až asi po půl hodině (záleží na výšce piškotu), abychom na neupečený piškot nepustili studený vzduch (mohl by splasknout).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Hachis parmentier
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Rizoto s liškami a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.