Bublanina

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
649 KJ
sacharidy
32 g
cukry
22 g
bílkovina
3 g
tuky
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
152 mg
fosfor
75 mg
cholesterol
51 mg
vápník
24 mg
sodík
18 mg
hořčík
14 mg

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80 g cukr moučka
  • 80 g cukr krystal
  • 120 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 0,5 kg třešní (nebo višní)

Nástroje

    ruční šlehač

Postup:

  1. Z bílků, soli a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh.
  2. Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem.
  3. Do žloutků střídáme přimícháváme sníh a mouku.
  4. Těsto rozprostřeme na plech nebo do pekáčku a poklademe třešněmi.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, na 150 stupňů do růžova. Zda je bublanina hotová vyzkoušíme špejlí - po propíchnutí moučníku by se na ni nemělo těsto přilepit. Zkoušíme ale až asi po půl hodině (záleží na výšce piškotu), abychom na neupečený piškot nepustili studený vzduch (mohl by splasknout).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.