Vepřová pečeně se zeleninou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Vepřová pečeně na nudličky se zeleninou, podávaná s rýží - doplňte zeleninou podle vlastní chuti

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1990 KJ
bílkovina
35 g
sacharidy
35 g
tuky
18 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
141 mg
vápník
86 mg
fosfor
40 mg
hořčík
33 mg
sodík
17 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové pečeně
  • 400 g rýže (preferujeme Basmati)
  • 50 g kedlubny
  • 1 mrkev
  • 1 malá cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka
  • Koření na grilovanou zeleninu
  • 2 dcl bílého vína

Postup:

  1. Maso i zeleninu si omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Na pánev dáme olej a vložíme okořeněné nudličky masa (sůl, pepř, Podravka).
  3. Osmažíme.
  4. Cca po 10 minutách zalijeme vínem a necháme vařit, až víno pěkně vyvaří.
  5. Potom přidáme nakrájenou zeleninu a dokořeníme kořením na grilovanou zeleninu.
  6. Orestujeme a je hotovo.
  7. Jako přílohu podáváme ideálně rýži. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.