Krupicová kaše
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 954 KJ
- sacharidy
- 33 g
- cukry
- 16 g
- bílkovina
- 10 g
- tuky
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 438 mg
- vápník
- 302 mg
- fosfor
- 247 mg
- sodík
- 147 mg
- hořčík
- 40 mg
- cholesterol
- 15 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 l mléka
- 7 lžic krupice
- lžíce cukru
- špetka soli
- 5 g másla
- Trochu skořice
- 1 lžíci granko (kakao na posypání)
Postup:
- Do studeného mléka nasypeme krupici, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
- Množství sypké krupice je nutné vyzkoušet si metodou pokusu. Někdo má radši řidší, někdo hustější kaši, podle toho dáváme případně lžíce vrchovatě plné. Kaše zhoustne až po varu, takže nemusíme hned panikařit a přisypávat ještě krupici, když se nám zdá při vaření mléko stále nezahuštěné.
- Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 10 minut.
- Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a Grankem, nebo pocukrujeme a posypeme nakrájeným ovocem: banán, borůvky, jablko.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cheesecake
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Fazolová polévka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.