Rýžová kaše
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 918 KJ
- sacharidy
- 34 g
- cukry
- 22 g
- bílkovina
- 9 g
- tuky
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 523 mg
- vápník
- 309 mg
- fosfor
- 263 mg
- sodík
- 157 mg
- hořčík
- 47 mg
- cholesterol
- 13 mg
- mangan
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 l mléka
- 150 g rýže
- lžíce cukru
- špetka soli
- plátek másla
- Trochu skořice
- 50 g rozinek
Postup:
- Rýži propláchneme a spaříme vodou.
- Do studeného mléka nasypeme rýži, cukr, sůl, rozinky a plátek másla a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
- Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a případně cukrem.
- Rýžovou kaši můžeme podávat se zavařeninou, čerstvým ovocem, jen pocukrovanou nebo posypanou kakaem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Tagliatelle s lososem a rukolou
Cheesecake
Crepes Suzette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.