Vepřová kotleta na zelí
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2724 KJ
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 36 g
- sacharidy
- 28 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 946 mg
- draslík
- 574 mg
- fosfor
- 216 mg
- vápník
- 116 mg
- cholesterol
- 94 mg
- hořčík
- 65 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové kotlety
- 250 g anglické slaniny
- 400 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- Olej
- Sůl
- Pepř
- 200 g brambor
- 70 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
Na směs zelí a angliclé slaniny
Na bramborové nočky
Nástroje
-
Sýto jak na halušky
Směs zelí a angliclé slaniny
- Na oleji usmažíme do sklovata na drobno nakrájenou cibulku.
- Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kterou necháme vysmažit
- Pak přidáme zelí, které necháme prohřát
Příprava kotlety
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji po obou stranách
- Do varné mísy dáme půlku zelí
- Na zelí dáme maso
- Druhou půlkou zelí maso přikryjeme
- Dáme do trouby na 30 minut na 180 stupňů
Bramborové nočky
- Brambory uvaříme
- Necháme vystydnout
- Do mísy dáme mouku a nastrouháme brambory na jemno
- Přidáme vejce a sůl
- Těsto propracujeme a přes sýto protlačíme do vroucí osolené vody
- Uvařené vyplavou nahoru
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Soba nudle se zeleninou a houbami
Vepřová líčka na víně
Ryba na červeném curry
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.