Pečený kapr se zeleninou

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1477 KJ
bílkovina
31 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
635 mg
fosfor
501 mg
sodík
221 mg
cholesterol
158 mg
vápník
91 mg
hořčík
60 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 kg kapra
  • 50g máslo
  • Olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 řapík celeru
  • 100 g slaniny
  • 100 ml bílé víno (suché)
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron
  • 50 g brusinek
  • Trochu zelené petržele

Postup:

  1. Polovinu kapra vcelku osolíme, opepříme a pokapeme citronem.
  2. Na hřbetě kapra uděláme nožem několik zářezů, do kterých vložíme nakrájenou slaninu společně s tymiánem.
  3. Necháme alespoň půl hodiny marinovat
  4. Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu na kolečka, celer na kousky a osmažíme na polovině másla s olivovým olejem do zlatova.

  5. Opečenou zeleninu přendáme do pekáčku, položíme na ni kapra, kůží, nahoru, zastříkneme bílým vínem, pokladem zbytky másla, přidáme tymián a pečeme asi 15 - 20 minut na 180 °Cza občasného polévání šťávou.
  6. Upečeného kapra položíme na mísu, přelijeme šťávou se zeleninou a sekanou petrželkou a ozdobíme citronem s brusinkami. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.