Penne all‘ arrabiata
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2593 KJ
- sacharidy
- 81 g
- bílkovina
- 22 g
- tuky
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 676 mg
- fosfor
- 364 mg
- vápník
- 92 mg
- hořčík
- 48 mg
- cholesterol
- 17 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 400 g těstoviny penne ( pokud možno italské)
- 400 g drcených rajčat
- 50 ml panenský olivový olej
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička (popřípadě špetička sušené)
- trocha hladkolisté petrželové naťe
- trocha čerstvé bazalky ( pár lístků)
- sůl
- 100g parmazán (popřípadě ovčí sýr Pecorino Romano )
Postup:
- Na oleji zpěníme jemně krájenou cibuli, česnek a chilli.
-
Přidáme rajčata a prohřejeme, na závěr vmícháme nasekané bylinky, promícháme s vařenými těstovinami, podáváme sypané sýrem Pecorino Romano.
- Těstoviny vhodíme do vařící osolené vody..
- Vaříme na skus, nesmíme převařit. Scedíme a ihned vmícháme do připravené rajčatové omčky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Quesadillas se zeleninou
Valašská kyselice
Vepřové sweet & sour
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.