Penne all‘ arrabiata

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2593 KJ
sacharidy
81 g
bílkovina
22 g
tuky
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
676 mg
fosfor
364 mg
vápník
92 mg
hořčík
48 mg
cholesterol
17 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 400 g těstoviny penne ( pokud možno italské)
  • 400 g drcených rajčat
  • 50 ml panenský olivový olej
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička (popřípadě špetička sušené)
  • trocha hladkolisté petrželové naťe
  • trocha čerstvé bazalky ( pár lístků)
  • sůl
  • 100g parmazán (popřípadě ovčí sýr Pecorino Romano )

Postup:

  1. Na oleji zpěníme jemně krájenou cibuli, česnek a chilli.
  2. Přidáme rajčata a prohřejeme, na závěr vmícháme nasekané bylinky, promícháme s vařenými těstovinami, podáváme sypané sýrem Pecorino Romano.

  3. Těstoviny vhodíme do vařící osolené vody..
  4. Vaříme na skus, nesmíme převařit. Scedíme a ihned vmícháme do připravené rajčatové omčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.