Penne all’Amatriciana
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2969 KJ
- sacharidy
- 87 g
- tuky
- 26 g
- bílkovina
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 45 mg
- draslík
- 21 mg
- hořčík
- 20 mg
- fosfor
- 19 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g těstovin penne
- olivový olej extra virgin
- 1 červená cibule
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 100 g italské pancetty
- 800 g drcených rajčat z konzervy
- sůl
- pepř
- 100 g sýru Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Po malé chvilce restování cibuli, na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer a mrkev a společně restujeme ..po chvilce zalijeme rajčaty a cca 5 minut podusíme.
- Přidáme naběračku vody z těstovin.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem.
- Hotové, zcezené těstoviny smícháme s omáčkou.
- Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Bílý (toastový) chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.