Penne all’Amatriciana

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2969 KJ
sacharidy
87 g
tuky
26 g
bílkovina
24 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
vápník
45 mg
draslík
21 mg
hořčík
20 mg
fosfor
19 mg
sodík
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g těstovin penne
  • olivový olej extra virgin
  • 1 červená cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 100 g italské pancetty
  • 800 g drcených rajčat z konzervy
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sýru Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  3. Po malé chvilce restování cibuli, na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer a mrkev a společně restujeme ..po chvilce zalijeme rajčaty a cca 5 minut podusíme.
  4. Přidáme naběračku vody z těstovin.
  5. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
  6. Hotové, zcezené těstoviny smícháme s omáčkou.
  7. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.