Penne all Salsicia
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2103 KJ
- sacharidy
- 75 g
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 40 mg
- sodík
- 12 mg
- vápník
- 10 mg
- fosfor
- 6 mg
- hořčík
- 5 mg
Ingredience
- 400 g kvalitní těstoviny penne
- 50 ml olivový olej
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 3 klobásky salsiccia (it. Klobáska s mletým masem)
- 2 plechovky loupaných krájených rajčat (nebo drcených)
- 100 ml bílé víno
- oregano
- rozmarýn
- sůl
Postup:
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
- Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na malé kostičky popřípadě najemno nastrouháme.
- Vše vložíme do studeného oleje a pomalu začneme restovat.
- Přidáme rozkrájené klobásky, restujeme do zlatova. Klobáska je masová, takže se restováním rozpadne.
- Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit..
- Přidáme rajčata, oregano, rozmarýn, osolíme a pozvolna dusíme 1−1,5 hodiny, občas promícháme.
-
Pokud se tekutina příliš odpaří, přidáme naběračku vody z těstovin.
- Pokud je omáčka moc řídká, ke konci přidáme na intenzitě varu a zredukujeme ji.
- Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a při podávání posypeme sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cibulová polévka
Žampionový krém
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.