Svíčková

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 70 minut
Svíčková z kotlety - česká klasika, příjemná na každý oběd a hotovo máme za chvilku
Svíčková
Svíčková
Příprava kořenové zeleniny na svíčkovou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2312 KJ
tuky
42 g
bílkovina
29 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
sacharidy
12 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
vápník
317 mg
draslík
244 mg
fosfor
153 mg
hořčík
140 mg
sodík
40 mg
cholesterol
30 mg
železo
11 mg
zinek
7 mg
mangan
4 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 500 g kotlety
  • 150 g mrkev
  • 100 g petržele kořenové (zelenina pod svíčkovou)
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 50 g másla
  • 250 g smetany
  • 2 kostky bujonu (nebo sušený vývar)
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nakrájíme si maso na plátky, osolíme a opepříme.
  2. Do hrnce si dáme máslo a orestujeme zeleninu.
  3. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list, hořčici, cukr, ocet.
  4. Potom přidáme maso a opečeme z obou stran.
  5. Zalijeme vodou a přidáme bujon (sušený vývar).
  6. Vaříme do měkka.
  7. Maso vyndáme a omáčku zahustíme - cca 300 ml vody a 6 lžic hladké mouky.
  8. Následně omáčku ještě povaříme za mírného ohně 15 minut.
  9. Potom ji přelijeme do jiného hrnce přes sítko a propasírujeme zeleninu.
  10. Vrátíme zpět na sporák a přidáme šlehačku.
  11. Počkáme, až začne vařit a vypneme.
  12. Podáváme s kynutým knedlíkem a klasicky terčem ze zavařených brusinek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.