Bramborové placky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1982 KJ
- sacharidy
- 60 g
- tuky
- 22 g
- bílkovina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,304 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 329 mg
- hořčík
- 144 mg
- železo
- 78 mg
- vápník
- 72 mg
- cholesterol
- 52 mg
- sodík
- 48 mg
- mangan
- 7 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 120 g hladké mouky
- 5 lžic mléka
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
- lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- 100 ml oleje na smažení
Postup:
- Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno.
- Do mísy dáme všechny ingredience ze seznamu až po prolisovaný česnek včetně.
- Podle toho, kolik je vody v nastrouhaných bramborách, dáváme více nebo méně mléka a mouky tolik, aby těsto nebylo příliš řídké.
- Podle chuti můžeme do těsta přidat nakrájenou slaninu nebo jinou uzeninu.
- Na rozpálenou pánev naděláme dvě hromádky těsta lžicí a rozetřeme do tenkých placek. Lépe se smaží dvě poloviny, než jedna celá placka.
- Smažíme z obou stran, dokud nemají placky zlatavou barvu a křupavé okraje.
- První placku ochutnáme, jsou-li dost slané.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Presovaný bůček s pečenými jablky
Quinoová bonboniéra
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Piškotový dort s pařížským krémem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.